Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Älypuhelimien ja sosiaalisen median käyttö on julkisissa tiloissamme sallittua, ellei puhelimen käyttöä ole erikseen joidenkin tutkimuslaitteistojen läheisyydessä kielletty.

Jotta jokainen voi turvallisesti ja yksityisyyttään suojaten asioida ja työskennellä tiloissamme, niin noudathan alla olevaa asiakkaan some-ohjetta.

Älä kirjoita edes epäsuorasti mitään sellaisia seikkoja, jotka antavat mahdollisuuden henkilön tunnistamiseen.

Asiakkaan some-ohjeet:

  1. Soiten toimitiloissa henkilökunnan ja asiakkaiden valokuvaaminen tai videokuvaaminen on kielletty ilman lupaa. Ethän myöskään erittele henkilökuntaa nimeltä somessa. Aulat, odotustilat ja kahvilat ovat sairaaloissa julkista tilaa. Niissä voit kuvata, mutta huomioi kuitenkin muut ihmiset ettet loukkaa heidän yksityisyyttään.
  2. Älä levitä toisten potilaiden hoitoon liittyvää tietoa verkossa.
  3. Soitella on omat asiakaspalvelu- ja palautekanavansa, joihin kannattaa ohjata niihin kuuluvat asiat. Näin palautteesi tulee parhaiten huomioitua.
  4. Lähde siitä olettamuksesta, että kirjoittamasi tieto voi sinusta riippumattomista syistä päätyä julkisuuteen siitäkin huolimatta, että kirjoittaisit suljettuun ryhmään.
  5. Muistathan, että Soiten työntekijät keskustelevat sosiaalisessa mediassa pääsääntöisesti omana itsenään, eivät ammatillisesti. Työntekijöiden vapaa-ajalla ilmaisemat mielipiteet eivät välttämättä edusta Soiten yleistä linjaa.
  6. Huomioithan omaisena, ettet kirjoita someen asiakkaastamme vastoin hänen toivettaan.

Katso myös nämä